Btw op energie wordt verlaagd van 21% naar 9%

Om de voortdurende stijging van de energierekening te verzachten, gaat het kabinet tijdelijk de btw op stroom, gas en warmte verlagen van 21 naar 9 procent. De maatregel gaat in op 1 juli en vanaf dan zullen de tarieven veranderen. Omdat de btw omlaag gaat, betekent dit dat u minder gaat betalen. Uw voorschotbedrag zullen wij opnieuw berekenen. U ziet de nieuwe tarieven ook terug op uw factuur vanaf de maand juli.

Veel gestelde vragen

Waarom verandert het btw-tarief?

De hoge prijs van aardgas heeft invloed op de hele energiemarkt. Ook op de kosten van elektriciteit of duurzame energie; deze zijn de afgelopen tijd ook flink duurder geworden. Daardoor is het veel duurder geworden om warmte te maken zoals wij deze aan u leveren. Daarom zijn wij blij dat alle Nederlandse huishoudens kunnen rekenen op een tegemoetkoming van de overheid, ongeacht de wijze waarop de woning wordt verwarmd.

Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/belasting-betalen/nieuws/2022/03/11/maatregelenpakket-om-gevolgen-stijgende-energieprijzen-en-aanhoudende-inflatie-te-verzachten

Is de btw-verlaging tijdelijk?
Het kabinet heeft deze maatregel vastgelegd voor een half jaar. Of deze wordt verlengd is nog niet bekend.